MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Piadina to popularny we włoskim regionie Emilia-Romania...
fot. piyato / iStock / Getty Images Plus

Polskie danie wysoko w rankingu najlepszych w Europie. Czego spróbować podczas wakacji w Grecji, Portugalii czy Hiszpanii?

7. Piadina (Włochy)

Piadina to popularny we włoskim regionie Emilia-Romania placek, który najczęściej podaje się w formie kanapki z prosciutto, serami, pomidorami i rukolą, choć znane są także warianty na słodko, np. z konfiturą. Nie przegapcie tego smakołyku podczas podróży do Bolonii!

Zobacz również

Jeremy Sochan: Będzie trudno, ale jesteśmy gotowi

Jeremy Sochan: Będzie trudno, ale jesteśmy gotowi

Tour de Pologne kobiet - Stina Kagevi pierwszą sensacyjną liderką

Tour de Pologne kobiet - Stina Kagevi pierwszą sensacyjną liderką

Polecamy

Zimą wyjadam tę sałatkę prosto ze słoika. Najlepsza do mięsa zamiast surówki

Zimą wyjadam tę sałatkę prosto ze słoika. Najlepsza do mięsa zamiast surówki

Niedźwiedzki, Kulka - kto jeszcze w Górniku?

Niedźwiedzki, Kulka - kto jeszcze w Górniku?

W jednej ręce dziecko, w drugiej smartfon. To może mieć złe konsekwencje

W jednej ręce dziecko, w drugiej smartfon. To może mieć złe konsekwencje